Translate

środa, 20 lipca 2016

Koktajl bananowo-jagodowo-porzeczkowy

Kolejny przepis z wykorzystaniem porzeczek, tym razem na słodko. Dodatek banana sprawia, że koktajl staje się słodszy i bardziej kremowy. Za intensywny fioletowy kolor odpowiedzialne są jagody. Polecam ten letni, sezonowy koktajl.
Koktajl bananowo-jagodowo-porzeczkowy, koktajl letni, koktajl odchudzający, koktajl porzeczkowy, koktajl jagodowy, koktajl bananowy

Składniki:
  • ½ szklanki czerwonych porzeczek
  • ½  szklanki czarnych porzeczek
  • ½ szklanki jagód
  • 1 dojrzały banan
  • 2 szklanki kefiru
  • 1 łyżeczka miodu
  • nasiona chia do posypania

Owoce wrzucić do wysokiego naczynia i zmiksować razem z miodem, jeśli koktajl będzie za gęsty można dolać trochę mleka. Podawać od razu po przyrządzeniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz