Translate

poniedziałek, 6 czerwca 2016

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka, kanapka, tuńczyk, kolacjaPasta z tuńczyka jest tania, prosta i smaczna. Jej zdecydowany smak tworzą dodatki takie jak ogórek, chilli czy koperek. Zawiera sporo białka więc jest idealna dla osób dbających o linię.


Składniki:
  • puszka tuńczyka
  • 200 - 250g białego sera
  • ogórek kiszony
  • papryczka chilli
  • koperek
  • pieprz, sól


Tuńczyka dokładnie odsączyć z zalewy, a następnie zblendować z białym serem, aż pasta będzie gładka. Ogórka pokroić w drobną kostkę i dodać do pasty, podobnie postąpić z papryczką chilli. Na koniec dodać posiekany koperek, pieprz i sól. Najlepiej smakuje z chrupkim pieczywem, z sałatą i pomidorem na wierzchu.


Smacznego!


Pasta z tuńczyka, tuńczyk, kolacja, kanapka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz